Vill du bli modell?

Registrera dig här

Logga in

E-postadress:
?
Lösenord:
?

Glömt ditt lösenord?
Tillbaka

Datorservice och it support i Göteborg

datorservice och it support

Behöver du datorservice eller it support i Göteborg så finns hjälp att få och inte allt för långt borta.

Datorproblem har datasupport, Datorservice Göteborg, datorreparation i Göteborg, Partille och Sävedalen Det är ganska enkelt. Du lämnar in din dator hos oss och vi fixar din dator och dagen efter är den färdig för uthämtning. Priser är fasta och du vet ditt pris innan ett arbete med din dator påbörjas. Blir inte ditt datorproblem åtgärdat så betalar du inget. Vi har datorservice på Pc datorer och Mac. Har du problem med din datorskärm som har spruckit eller tangenter som behöver bytas så gör vi detta också. Mycket goda referenser finns från kunder som har fått it support.

Alla datorer har garanti

Det finns en rad tillfällen när man kan behöva service på sin dator, allt från mindre sådan som inte tar någon längre tid och inte kräver omfattande kunskap, till mer avancerad där professionell hjälp blir ett måste. Skall man ge sig på att utföra service själv på sin dator och är i färd med att öppna den för att komma åt hårdvara skall man tänka på att garantin slutar gälla. Normalt finns det ett sigill på nya datorer som visar om den skruvats isär eller inte. Bryts detta sigill har man ingen rätt att åberopa garantireparation längre.

Datorservice

datorservice och it support i Göteborg

Serviceärenden delas upp i hårdvara och mjukvara, och även om det i vissa fall kan vara tätt sammanlänkade där det ena i viss mån beror på det andra så håller man ändå isär de två. För att ge ett relativt vanligt exempel på när hårdvara kan sluta fungera p.g.a. att en mjukvara behöver åtgärdas med en mindre datorservice är om man inte har uppdaterat sitt system regelbundet. Varje enhet som installeras kräver sin egen drivrutin, ett systemprogram som kommunicerar med operativsystemet. Om man flyttar en skrivare från en dator där allt fungerar som det skall, till en annan dator där skrivaren inte vill svara, så är det mycket möjligt att detta beror på en gammal drivrutin som behöver uppdateras. Genom att ladda ner den från leverantörens hemsida och installera den är det ett exempel på en mindre service som man kan klara själv utan att behöva lämna in den till en reparatör. Alla fel relaterade till mjukvara är dock inte lika enkla att lösa. Har man otur kan operativsystemet blivit skadat, några grundläggande filer kan ha raderats av misstag eller så har ett virus börjat påverka mjukvara bortom räddning så att en fullständig återställning av datorn krävs, med om installation och viss radering av sparade filer så att dessa går förlorade. Det finns ändå möjligheter att undvika förlust av sparade filer. Vissa företag har specialiserat sig på just den typen av datorservice.

Datorn mår inte bra med hög temperatur

Även om det gjorts enorma framsteg inom hårdvara så är det fortfarande väldigt känsliga komponenter som sitter inne i en dator, där en av de mest utsatta är den ständigt arbetande processorn. I och runt processorn utvecklas relativt hög värme och för att den inte skall bli allt för hög sitter en fläkt vars funktion är att kyla ner och hålla en låg arbetstemperatur. Det här är två av de vanligaste orsakerna till att en dator kan behöva service. Antingen arbetar inte fläkten alls, och behöver bytas eller repareras, eller så arbetar processorn med mjukvaror som är för kraftfulla att den överhettas även med fullt fungerande fläkt. Man kanske har uppgraderat sitt operativsystem utan att ta reda på om processorn är konstruerad med den minimala prestanda som krävs.

Överväg datorservice om det kostar mer att köpa en ny dator

Behöver man utföra datorservice och inte har någon garanti kvar så att man kan ta den för en kostnadsfri genomgång hos återförsäljaren är det värt att söka efter ett av de mindre, specialiserade och lokala företag som finns på många orter. De tenderar att ha snabb service och kan ofta ge svar omgående vad för typ av service som krävs, vad för kostnad det rör sig om och ifall en service alls är värd att utföra. Eftersom priserna på datorer sjunkit drastiskt är det i vissa fall mer lönsamt att köpa en ny dator än att betala för service på sin befintliga. En processor, exempelvis, kan inte bytas hur som helst. Likadant med själva skärmen. Skulle man ha otur att tappa sin dator så att skärmen spräcks är det sällan lönt att lämna in den för service utifall det rör sig om en dator i de billigare pris segmentet.

eXTReMe Tracker