?
?

2010-12-25
16:36
2155

Egen hemsida och Fotoalbum med röstningsfunktion

Visa dina bilder för släkt/vänner och bekanta.
Funktionen heter min hemsida och den knappen ser du först om du lagt in minst 1 st. bild på dig. Min hemsida är egentligen ditt fotoalbum. Där finns alla bilder samlade och presenterade på en och samma sida. Klicka du på en liten bild så blir bilden större och besökaren ges möjlighet att rösta på din bild om han gillar den.
Bredvid din bild finns också facebook knappen, twitter och en mail funktion för att du eller någon annan som tittat på dina bilder ska kunna rekommendera länken till ditt fotoalbum. Där finns också en mycket viktig detalj som gör att du kan komma upp på 10- i topp listan på framsidan på NTH. Det är en poäng baserad röstning där människor som besöker din hemsida kan ge dig poäng om de gillar dina bilder. Skalan är 1p-5p. Dessa poäng som besökarna ger modellerna läggs automatiskt ihop och du ihop med andra modeller ”rankas”. Den som har mest poäng kommer högst upp. Man kan endast rösta på en bild från en och samma IP adress. Modellerna får inte rösta på sina egna bilder eller från den Ip adress som registrerat modellen. Om systemet upptäcker det kommer modellens samtliga poäng att nollställas. Vid upprepande fall av van skötseln eller försök att manipulera, kommer modellen att diskvalificerats och konto kommer att spärras och modellen kommer inte ha tillgång till NTH på obestämd tid.

Tips för att synas ute på Internet och få poäng till sina bilder:
1. Bra bild kvalitet är alltid den viktigaste faktorn för en besökare.
2. Fler bilder ger ju dig fler chanser till poäng.
3. En länk till din hemsida från en annan hemsida ger också mycket besökare.
4. Mycket besökare på din hemsida=stor chans att du får mycket poäng.
5. Använd facebook, twitter och lägg upp din hemsidas länk på olika bloggar som kan ge extremt stor chans till mycket poäng.
6. Se till att dina bilder är typiska ”Porträtt” bilder. Inga bilder där du är en liten prick på skärmen. Det ger garanterat inga poäng.
7. Inga inskannade gamla repiga bilder som inte fixas till i datorn. Dessutom med en stor vit bakgrund där själva bilden är pytte liten. Det rekommenderas absolut inte.
8. Lägg inte i bilder från mobilkameror om inte bilden är bra, tydlig och av bra kvalitet.